+31 (0)50 319 96 11 consult@mesologiebossina.nl

Het consult

Het consult bestaat uit verschillende onderzoeksmethoden. We gaan op zoek naar de oorzaak en behandelen deze op natuurgeneeskundige wijze. Met een reguliere behandeling ben je vaak snel van je symptomen verlost, maar dat wil niet zeggen dat de oorzaak van deze symptomen ook behandeld is. Wij helpen het lichaam zichzelf weer in balans te krijgen. Dit gaat niet van de één op de andere dag, maar kost tijd.

Soms is één consult voldoende om de balans te herstellen, maar vaker zien we dat er zeker drie consulten nodig zijn om bij de werkelijke oorzaak van het probleem te komen. Bij kinderen zien we meestal al verbetering na één consult.

Het consult

Het consult bestaat uit verschillende onderzoeksmethoden

N

Anamnese

We bespreken de vragenlijst en mogelijk stel ik aanvullende vragen over de klachten, omstandigheden en voorgeschiedenis. Dit geeft mij veel informatie voor het uiteindelijke behandelplan.

N

Lichamelijk onderzoek

Dit bestaat onder andere uit een onderzoek van de buik door middel van palpatie. Dit is een verfijnd manueel (met de handen) onderzoek van de inwendige organen. Ik kan zo de beweeglijkheid van structuren vaststellen.

N

Pols- en tongdiagnostiek

Pols- en tongdiagnostiek volgens geïntegreerde Oosterse geneeskunde (de traditionele Chinese geneeswijzen en de Ayurveda). De pols vertelt hoe verschillende orgaansystemen met elkaar samenwerken. Vorm, kleur en beslag van de tong zijn een weerspiegeling van de processen in het maag-darmkanaal.

N

Electro-Fysiologische-Diagnostiek

Er worden ca. 80 – 100 punten (voornamelijk) aan handen en voeten gemeten. Dit is een weerstandsmeting van acupunctuurpunten, die bij dysfunctie een veranderde meetwaarde laten zien. Al negen universiteiten hebben de diagnostische mogelijkheden van deze methode aangetoond. Met dit onderzoek worden door middel van een individueel aangepaste meetmethode, functies en dysfuncties in kaart gebracht, om vervolgens in logische samenhang gebracht te worden.

Het eerste consult

Voor het maken van afspraken is geen verwijzing van een huisarts noodzakelijk. Wel adviseer ik je om de huisarts of een behandeld specialist op de hoogte te stellen.

Na het maken van een afspraak stuur ik je een link naar de vragenlijst. Hierin wordt gevraagd naar de klacht(en), medische voorgeschiedenis, algemene symptomen, etc. Je kunt deze online in de beveiligde omgeving invullen. Zo kan ik mij vooraf een algemeen beeld vormen.

Consult

Alle verschillende onderzoeksmethoden samen geven mij een totaalbeeld waarop de therapie wordt gebaseerd.

Mocht het nodig zijn dan verwijs ik door naar een reguliere arts, osteopaat, psychotherapeut etc. Dit alles bespreek ik met je.
Na 4-8 weken vindt er een controle plaats.

Waarom Mesologie

Mesologie gaat op zoek naar de oorzaak en behandelt deze op natuurgeneeskundige wijze. Met een reguliere behandeling ben je vaak snel van je symptomen verlost, maar dat wil niet zeggen dat de oorzaak van deze symptomen ook behandeld is. Wij helpen het lichaam zichzelf weer in balans te krijgen.

N

Holistische benadering

N

Zoekt naar de onderliggende oorzaak

N

Ondersteunt zelfherstellend vermogen