+31 (0)50 319 96 11 consult@mesologiebossina.nl

Veelgestelde vragen

Mesologie is een toegepaste wetenschap en werkt aanvullend op de reguliere geneeskunde. Wij gaan op zoek naar de oorzaak en behandelen deze op natuurgeneeskundige wijze. Wij helpen het lichaam zichzelf weer in balans te krijgen.

Vindt de huisarts of specialist geen oorzaak voor jouw chronische klachten?

Veelgestelde vragen

Staat je vraag hier niet bij of wil je weten of een mesologische behandeling iets kan betekenen?

Neem gerust contact met me op.

Hoe zit het met…

N

Voor wie is Mesologie?

Mesologie is geschikt voor iedereen van jong tot oud die bewust wil omgaan met zijn lichaam en gezondheid. Ook voor een check-up, bij zwangerschap en bij herstel van ziekte kun je terecht.

  • Baby’s
  • Kinderen / Tieners
  • Volwassenen
  • Senioren
  • Sporters
N

Hoe lang duurt een consult?

Een consult duurt ca 60 tot 90 minuten.

N

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Wij gaan op zoek naar de oorzaak en behandelen deze op natuurgeneeskundige wijze. Met een reguliere behandeling ben je vaak snel van je symptomen verlost, maar dat wil niet zeggen dat de oorzaak van deze symptomen ook behandeld is. Wij helpen het lichaam zichzelf weer in balans te krijgen. Dit gaat niet van de één op de andere dag, maar kost tijd. Soms is één consult voldoende om de balans te herstellen, maar vaker zien we dat er zeker drie consulten nodig zijn om bij de werkelijke oorzaak van het probleem te komen. Bij kinderen is één consult meestal voldoende.

N

Kan ik een afspraak maken voor 2 personen?

Jazeker. Wanneer je met je partner wilt komen dan plannen we een dubbel consult. Hiervoor kun je het beste even contact met me opnemen. Iemand meenemen mag natuurlijk altijd.

N

Heb ik een verwijzing nodig?

Een verwijzing van de huisarts is niet nodig

N

Wat moet ik meenemen?

In verband met hygiëne vraag ik je een grote strandhanddoek of hoeslaken mee te nemen. Iets wat in elk geval groot genoeg is om de behandeltafel te bedekken zodat jij hier goed op kunt liggen.

Veelvoorkomende chronische klachten
Chronische klachten

Spijsverteringsproblemen, huidaandoeningen, spier- en gewrichtsklachten, ontstekingen & allergieën, mentale klachten, vermoeidheid, hoofdpijn & migraine

Meer chronische klachten

Veelvoorkomende chronische klachten
Hormonale disbalans

Schildklierproblematiek, PMS en overgangsklachten, endometriose, onvruchtbaarheid, hartkloppingen, bloedsuikerproblemen, cholesterol

Meer hormonale disbalans

Veelvoorkomende chronische klachten
Weerstand

Ziekte van Lyme, (long) Covid, gordelroos, Pfeiffer, postvirale klachten, lusteloosheid, chemotherapie, burn-out, langzaam herstel na ziekte & behandeling

Meer immuunsysteem

Waarom Mesologie

Mesologie gaat op zoek naar de oorzaak en behandelt deze op natuurgeneeskundige wijze. Met een reguliere behandeling ben je vaak snel van je symptomen verlost, maar dat wil niet zeggen dat de oorzaak van deze symptomen ook behandeld is. Wij helpen het lichaam zichzelf weer in balans te krijgen.

N

Holistische benadering

N

Zoekt naar de onderliggende oorzaak

N

Ondersteunt zelfherstellend vermogen