+31 (0)50 319 96 11 consult@mesologiebossina.nl

Mesologie

Mesologie is een vorm van integrale geneeskunde die wetenschappelijk medische kennis verbindt met kennis uit de traditionele geneeswijzen. Mesologie vormt de brug tussen regulier en complementair, tussen West en Oost. Het is een toegepaste wetenschap en werkt aanvullend op de reguliere geneeskunde. Wij gaan op zoek naar de oorzaak en behandelen deze op natuurgeneeskundige wijze. Wij helpen het lichaam zichzelf weer in balans te krijgen.

Vindt de huisarts of specialist geen oorzaak voor jouw chronische klachten?

De Basis

De basis wordt gevormd door een grondige medische kennis van anatomie, fysiologie, neurologie en pathologie geïntegreerd met complementaire geneeswijzen zoals TCM, Ayurveda, Homeopathie, Fytotherapie, Orthomoleculaire geneeskunde en Voedingsleer.

Door de verschillende onderzoeksmethoden krijg ik een totaalbeeld en zoek ik middelen uit. Die controleer ik met de EFD, een meting aan vele acupunctuur punten aan handen en voeten. Deze middelen kunnen bestaan uit;

N

Orthomoleculaire producten

vitaminen en mineralen, enzymen en aminozuren

N

Fytotherapie

zowel oosterse als de westerse kruiden

N

Homeopathie

N

Voedings- en leefstijladviezen

Wat kan ik verwachten?

Mesologie gaat op zoek naar de oorzaak en behandelt deze op natuurgeneeskundige wijze. Met een reguliere behandeling ben je vaak snel van je symptomen verlost, maar dat wil niet zeggen dat de oorzaak van deze symptomen ook behandeld is. Wij helpen het lichaam zichzelf weer in balans te krijgen. Dit gaat niet van de één op de andere dag, maar kost tijd.

Soms is één consult voldoende om de balans te herstellen, maar vaker zien we dat er zeker 3 consulten nodig zijn om bij de werkelijke oorzaak van het probleem te komen.

Waarmee kan ik terecht?

Als Mesoloog behandel ik vooral chronische klachten. De chronische klachten kunnen bijvoorbeeld bestaan uit; spijsverteringsklachten, voedselintoleranties, moeheid, depressie, menstruatieproblemen, migraine, huidproblemen, maar ook postvirale klachten, ziekte van Lyme, Covid etc.

Meer chronische klachten

Waarom Mesologie

Mesologie gaat op zoek naar de oorzaak en behandelt deze op natuurgeneeskundige wijze. Met een reguliere behandeling ben je vaak snel van je symptomen verlost, maar dat wil niet zeggen dat de oorzaak van deze symptomen ook behandeld is. Wij helpen het lichaam zichzelf weer in balans te krijgen.

N

Holistische benadering

N

Zoekt naar de onderliggende oorzaak

N

Ondersteunt zelfherstellend vermogen